Geautomatiseerde zonwering

Waarom kiezen voor geautomatiseerde zonwering?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geautomatiseerde zonwering, het lijkt een luxe, puur gericht op je eigen comfort. Maar wist je dat automatisering zo veel meer betekent dan het eenvoudig bedienen van je zonwering? Door te kiezen voor geautomatiseerde zonwering kies je voor ultiem gebruiksgemak maar ook voor duurzaamheid, energie-efficiëntie én veiligheid. Je leest hier waarom dat is.

Gebruiksgemak

Bedien je zonwering eender waar, eender wanneer.

Duurzaamheid

Geniet nog langer van je zonwering en stoot minder CO2 uit.

Energie-efficiëntie

Kies voor een volledig autonoom systeem. 

Veiligheid

Simuleer je aanwezigheid tijdens een lange vakantie.

geautomatiseerde zonwering

Gebruiksgemak door bediening op afstand

De tijd dat je je zonwering volledig manueel moest bedienen is gelukkig al lang verleden tijd. Er bestaan heel wat manieren om dit makkelijker te laten verlopen. Een optie die vaak gekozen wordt: bediening met een bedrade schakelaar. Deze vorm van bediening heeft echter nog steeds heel wat beperkingen. Met een draadloze afstandsbediening wordt het leven nog makkelijker. Eerlijk? Het allerhandigste is de bediening met je smartphone, via een app. 

Sommige systemen laten je toe om je hele huis draadloos te bedienen met behulp van radiotechnologie. Dat is erg betrouwbaar omdat de signalen dwars door betonnen muren gaan. Met een IO-motor communiceert je zonwering zelfs naar je applicatie. Zo weet jij altijd wanneer je zonwering open of gesloten is, zelfs als je helemaal niet in de buurt bent.

Duurzaamheid door slim gebruik

Wist je dat je met een automatisch systeem ook minder CO2-uitstoot? Het schakelt de zonwering namelijk in op het meest optimale moment, waardoor je de binnentemperatuur aangenaam houdt en je dus geen nood hebt aan een airconditioning. Bovendien heeft je zonwering een positief effect op de energiescore van je  huis. De zogenaamde ‘zonnetoetreding’ gaat over de manier waarop de zon invalt en hoe je oververhitting vermijd in je woning. 

En alsof dat nog niet voldoende was kun je ook nog eens tot 80% besparen op je energiefactuur door een lagere behoefte aan kunstlicht. Automatisatie zorgt er ook voor dat je nog langer plezier hebt van je zonwering. Door een optimaal gebruik blijft het doek langer strak. Ideaal!

Energie-efficiëntie met volledig autonome systemen

Door je zonwering te automatiseren via weersafhankelijke sensoren profiteer je van nog meer energie-efficiëntie. Hoe zit het met de windkracht, de hoeveelheid zon of zelfs de regen? Vanaf een bepaalde grenswaarde zal je zonwering automatisch openen of sluiten, waardoor je zelfs niet meer hoeft na te denken over het beste moment om in actie te treden. Dat is gemakkelijk, maar dus ook een mooie besparing op je energiefactuur. Een van onze voorzetscreens (de SC800-ZIP Solar) heeft zelfs enkel de zon nodig om volledig autonoom te werken.

Veiligheid door scenario's

En tot slot draagt een geautomatiseerd systeem ook bij tot de veiligheid van je woning en dus ook je gemoedsrust. Tijdens je vakantie simuleer je je aanwezigheid door automatisch je zonwering te openen of te sluiten wanneer dat nodig is. Je kan namelijk verschillende scenario’s bepalen. Zo laat je je screen iedere dag op een ander moment openen en sluiten, of kies je in het weekend voor een ander ritme. Lekker handig!

Zonwerende screens, iets voor jou?

Heb jij de keuze al gemaakt? Spring eens binnen in onze showroom. Onze specialisten helpen je met veel plezier in de zoektocht naar de perfecte oplossing voor jouw woning.

Bekijk ons andere nieuws