welke garagepoort kiezen

Waarop je moet letten bij de aankoop van je garagepoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het lijkt logisch: een garagepoort integreren in je woning of garage om je wagen te beschermen. Toch is het dat allerminst: een garagepoort doet zoveel meer dan dat. Het is een extra feature van je woning die heel veel voordelen biedt voor de veiligheid en energie-efficiëntie, zolang je de juiste keuze maakt. Wij maken je wegwijs in de mogelijkheden en vertellen je waarop je moet letten bij de aankoop van je garagepoort.

Hoe veilig is je garagepoort?

In eerste instantie wil je dat je garagepoort een veilige afsluiting is voor je wagen en je woning. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden dan enkel een afsluiting met behulp van een sleutel. Met een geautomatiseerd systeem kies je bijvoorbeeld voor een code om de garage binnen te raken of werk je met behulp van een badge. Afhankelijk van wat voor jou en je gezin het best werkt zijn hier dus tal van mogelijkheden. 

Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal en de achterliggende technologie spelen een belangrijke rol in de veiligheid. De robuuste uitrustingen en automatische besturingssystemen zorgen ervoor dat er weerstand wordt geboden tegen indringers. Inbraakpoging? Die heeft nog minder kans op succes met deze voordelige SKG-beveiligingskit. Het biedt maar liefst 3 minuten extra weerstand tegen ongewenste bezoekers.

Tot slot wil je ook dat het gebruik van de garagepoort volledig veilig kan gebeuren. Een ongeval is immers snel gebeurd. Daarom is het bij onze poorten mogelijk om te kiezen voor extra veiligheid! 

  • Vingerklembeveiliging
    Spelende kinderen, kleine vingertjes: die komen nooit vast te zitten tussen twee panelen. Dankzij de unieke vormgeving van de garagepoortpanelen kunnen je vingers nooit geklemd worden.
  • Veerbreukbeveiliging
    Met een extra beveiliging van de veer heb je altijd de garantie dat de poort niet naar beneden valt in het geval dat de veer zou breken.
  • Hindernisdetectie
    Wanneer je poort naar beneden gaat maar een obstakel detecteert, gaat de poort automatisch terug naar boven. Zo voorkom je dat iets of iemand vast komt te zitten.

Hoe energie-efficiënt is je garagepoort?

De isolatiewaarde van je garagepoort is ook belangrijk. Meer nog: het wordt steeds belangrijker en belangrijker. Om te voldoen aan de energieprestatienormen en aan jouw dagelijks comfort. Daarom stel je je best ook de volgende vraag: hoe energie-efficiënt is mijn poort? Onze garagepoorten scoren allemaal erg goed, al hebben we natuurlijk ook een oplossing voor wie enkel het beste van het beste wilt. 


De superisolerende garagepoorten (SP1000 Thermo van Harol) scoren ongezien hoog op het vlak van isolatie en luchtdichtheid (klasse 4 ≤ 3 m3/m2u luchtverlies) door het gebruik van energie-efficiënt materiaal ( U-waarde van 0,78 W/m2K). Zo bespaar je enorm op je energiefactuur en creëer je binnen heel wat comfort. Het maakt van je garage zelfs een extra kamer die veel meer kan dan enkel je wagen beschermen.

superisolerende garagepoort emanuel

Een onderprofiel met een rubber zorgt er voor dat er geen lucht onder de poort komt

De koudebrug wordt opgeheven door een eindkap tussen de binnen- en buitenzijde van het paneel.

In het paneel zit een innovatieve schuimtechnologie die bijdraagt aan een zeer lage thermische geleiding.

Welke motor kies je voor de bediening?

De keuze van de motor speelt ook een rol. Je zou hier heel snel zomaar voor de standaard gaan zonder te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn. Wij duiden je graag op de opties. In ieder geval zorgen we ervoor dat jouw poort geautomatiseerd werkt met een energiebesparende motor. Altijd met muurzender, handzender of codeklavier. 

 

Onze motoren zijn radiogestuurd of bi-directioneel. De motor wordt voorzien van (led)verlichting en sommige motoren geven zelfs de mogelijkheid om je garagepoort te bedienen via je smartphone of tablet met een app. Nog meer luxe? Met Somfy Connexoon kun je zelfs bepaalde scenario’s instellen. Wist je trouwens dat die bi-directionele motoren ook terugkoppelen naar jou dat je poort effectief gesloten is? Nooit meer zorgen! Bovendien heeft dat ook een positieve invloed op veiligheid en energiebesparing.

 

Kies je liever voor handmatige bediening? Dat kan natuurlijk ook nog steeds. 

Hoe past de garagepoort bij de stijl van je woning?

Het oog wilt ook wat. Dat spreekt voor zich. Uit onze jarenlange ervaring weten we dat het cruciaal is voor onze klanten dat een poort perfect aansluit bij de look van de woning. Zowel voor een nieuwbouwproject als bij een renovatie of opwaardering. Onze garagepoorten integreren perfect in de stijl van jouw woning, of die nu strak en modern of landelijk en statig is. Hoe dat komt? 

Je hebt de keuze uit verschillende paneelsoorten. Zo kies je voor houtnerfimitatie, in een neutraal paneel, met cassette of centraal gelijnd. Een vlak paneel is ook mogelijk. Opnieuw zonder motief, met een microlijn, centraal gelijnd, verticaal of horizontaal. Een stucco effect, vaak toegepast bij landelijke woningen is ook mogelijk, zowel gelijnd als zonder motief. En tot slot geeft ook onze kleurfolie de optie tot een motiefloos design of een design met cassette. 

En alsof dat nog niet voldoende is hebben we ook voor elke goesting een kleur. Dat kun je letterlijk nemen. We hebben meer dan 300 kleuren in het gamma. Alle RAL- en verschillende structuurlakkleuren zijn bovendien inbegrepen in de standaardprijs. Je kan zelfs kiezen voor pvc-folie om echt perfect aan te sluiten bij je ramen en deuren.

Kan je de garagepoort uitbouwen met extra features?

Nog meer comfort, of speciale wensen die voor jou super belangrijk zijn? Ook daar hebben we aan gedacht. Zo is het mogelijk om jouw garagepoort volledig te personaliseren met een aantal extra features die het gebruiksgemak voor jouw gezin nog verbeteren. 

Een raam in je garagepoort

Denk maar eens aan een raam. Voor sommigen overbodig, voor anderen een cruciaal element. De technologie van onze Harol garagepoorten laat toe om ramen te integreren in de poort. Volledig afgestemd op de stijl van de poort en je woning.

raam garagepoort

Een loopdeur in je garagepoort

Wil je via je garage rechtstreeks toegang hebben tot je woning? Dan is het handig om een loopdeur te installeren. Zo kun je ook snel binnen en buiten als je je wagen niet nodig hebt. Je hoeft dan niet te wachten tot de poort geopend is, maar kunt snel gebruik maken van een deur, die op zijn beurt ook beveiligd is.

loopdeur garagepoort

Huisnummers

De gevel van je woning vrij laten? Je kan je huisnummer ook voorzien op je garagepoort. Zo hoef je geen apart huisnummer meer te kopen. Vraag naar de mogelijkheden!

huisnummer garagepoort

Brievenbus

Het is ook mogelijk om je post te ontvangen via de garagepoort. Dat is vooral handig wanneer je voordeur niet aan de voorkant van je woning staat, bijvoorbeeld, of wanneer je zo veel mogelijk ruimte wilt benutten. Met een praktisch en mooi geïntegreerde brievenbus lossen we dit op. Ook hier zijn tal van opties mogelijk!

brievenbus garagepoort

Jouw garagepoort op maat

Wil je alle mogelijkheden ontdekken voor een garagepoort op maat? Onze ervaren specialisten weten waarover ze spreken en bekijken met veel plezier samen met jou alle mogelijkheden voor jouw woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Bekijk ons andere nieuws