Rolluiken voor je nieuwbouwwoning? Integreer het in je architecturale plannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rolluiken, sommige mensen vinden het een must, anderen een extra luxe. Veel mensen beseffen pas dat ze erg veel baat bij een rolluik hebben nadat ze al een tijdje in hun woning leven. Dat is op zich logisch, want pas dan weet je echt goed wat je noden zijn van die specifieke woning. Toch is het erg aan te raden om al snel in het proces na te denken over rolluiken. Integreer je ze in je architecturale plannen, dan biedt dat niets dan voordeel!

De verschillende soorten rolluiken en hun voordelen

Er bestaan heel wat verschillende soorten rolluiken, elk met hun eigen unieke voordelen. Denk jij eraan om rolluiken te laten installeren? Dan is het erg waardevol om je vooraf goed te informeren over de mogelijkheden. Hier vind je alvast een korte vergelijking die jou op weg kan helpen in de juiste keuze. 

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn de meest zichtbare rolluiken. Het zijnd e rolluiken die je op een bestaande woning kunt monteren met een kast die tegen de gevel wordt bevestigd. Dat betekent dat er geen grote werken nodig zijn.

Bovendien kun je de uitstraling volledig personaliseren naar je eigen smaak en de stijl van je huis en ramen. Extra voordeel? Ze zorgen voor een dubbel laagje veiligheid en werken geluid- en temperatuurisolerend. 

Het is dus een flexibele oplossing waar heel veel mensen gebruik van maken. Dat is ineens ook het enige nadeel van deze rolluiken: omdat je ze nadien pas toevoegt aan je huis zijn ze erg zichtbaar, dus ook als ze niet naar beneden zijn. Zeker als je houdt van een ultra strakke look kan je dit als een negatief puntje ervaren. 

Bouw je een nieuwe woning en vind je het esthetische aspect erg belangrijk? Dan is het dus aan te raden om met je architect te bespreken dat je voor rolluiken kiest. Hij/Zij kan deze dan direct mee in de plannen integreren. 

harol voorzetrolluik

Voorbouwrolluiken

In dat geval zal je architect waarschijnlijk een voorbouwrolluik voorstellen. Dit type is volledig weggewerkt in de spouwmuur. Dat gebeurt bij onze Harol rolluiken met een innovatieve techniek, waardoor er geen koudebruggen ontstaan. Dat maakt van deze rolluiken meteen de ideale oplossing voor passiefbouw!

Het voordeel voor je architect is bovendien dat hij/zij de vrijheid kan behouden in het ontwerp. Deze rolluiken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kastgroottes.  

voorbouwrolluik harol
voorbouwrolluik harol

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken gaan nog een stapje verder. Dit zijn rolluiken die als een geheel samen met de ramen geplaatst worden. Het resultaat? Een perfect geïntegreerde rolluik waarvan de kast mooi wordt ingewerkt in de buitengevel. 

Dit type is bovendien winddicht. Dat biedt niet alleen voordelen op het vlak van auditief en visueel comfort (super stil en super donker) maar ook op het vlak van energie-efficiëntie. Deze Harol opbouwrolluiken hebben de hoogste isolatiewaarde op de markt en voldoen aan de strengste energienormen. 

opbouwrolluik harol

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn dan weer geschikt om vooraf te integreren, maar het is ook perfect mogelijk om ze nadien onzichtbaar weg te werken in de spouwmuur bij grote renovatiewerken. Ze zijn dan onzichtbaar wanneer ze geopend zijn. Doe je ze naar beneden? Dan passen ze mooi op maat in de gevel en sluiten ze perfect af. 

inbouwrolluik harol

De beste rolluik voor jou

Hecht jij veel belang aan de volgende zaken en moet jouw woning nog gebouwd worden? Dan is het vast interessant om te kiezen voor een opbouwrolluik of voorbouwrolluik.

  • Energie-efficiëntie
  • Esthetisch 
  • Naadloos design
  • Hoge isolatiewaarde

 

Moet je woning nog gebouwd worden, maar hecht je minder belang aan de strengste energienormen?  Heb jij al een woning, vind je een strak design belangrijk én vind je het niet erg om grote renovatiewerken uit te laten voeren? Dan zijn inbouwrolluiken een optie. 

Hecht je dan weer minder belang aan de geïntegreerde kast, maar wil je vooral een flexibele, snelle en energie-efficiënte oplossing. Onze voorzetrolluiken zijn de perfecte match! 

En zo is er werkelijk voor iedereen een mogelijkheid. Heb jij die van jou al ontdekt? Kom langs in onze showroom! Wij adviseren je graag! 

 

Bekijk ons andere nieuws