Vison & Opera

Het veelzijdige buitenleven concept

De VISION (zonder ingebouwde screens) en de OPERA (met ingebouwde screens) lamellendaken zijn de laatste nieuwe trend op het gebied van zon- en regenwering. Dankzij de kantelbare aluminium lamellen beheers en regel je in een handomdraai alle weersomstandigheden en dit het hele jaar door. Bij sterk zonlicht positioneer je de lamellen zo naargelang de stand van de zon. Bij regen kantel je de lamellen in de vlakke stand. Het water wordt dan afgevoerd naar de zijgoten en komt vervolgens in de voetpalen terecht waarlangs het wordt afgevoerd.

Bij dit gepatenteerde systeem worden kwaliteit en vormgeving ook niet uit het oog verloren. Dankzij de geïntegreerde verlichting, de onzichtbare bevestigingen en de geruisloze motor vormen de VISION en de OPERA een afgewerkt en strak geheel, aanpasbaar aan de wensen van de klant.

Vision & Opera - Bioclimatic, waarom?

Energiebesparing

Omdat ze het energieverbruik voor ventilatie, verwarming, airconditioning en verlichting verlagen met inachtneming van het milieu en beperking van de vervuiling.

Comfort in huis

Omdat ze ook binnen voor een natuurlijk comfort zorgen.

Ecologisch

Omdat de materialen gebruikt voor de bioklimatische Harol lamellendaken 99% recycleerbaar zijn.

Het hele jaar ‘OPEN AIR’

Omdat ze de ruimtes vergroten en openluchtomgevingen het gehele jaar leefbaar maken.

Natuurlijke energie

Omdat zij dankzij de natuurlijke energie van onder andere zon en wind een aangename en leefbare omgeving creëren door het zonlicht en de luchtstroming te regelen.

Bioklimatische architectuur

Omdat ze beantwoorden aan de parameters van de moderne bioklimatische architectuur die respect voor het milieu, een reductie van de vervuilende bronnen en onderhouds-werkzaamheden en het scheppen van omgevingen met een goed thermisch comfort vereist.

Omgeving met microklimaat

Omdat de temperatuur wordt geregeld met een eenvoudig en natuurlijk beschaduwings- en beschermingssysteem, geboden door Opera, Vision en de geïntegreerde RASO screens.

Aanpasbaarheid

Omdat zij dankzij de natuurlijke energie van onder andere zon en wind een aangename en leefbare omgeving creëren door het zonlicht en de luchtstroming te regelen.

Onze realisaties

Functies

De lamellen van Opera en Vision kunnen van 0° tot 140° geopend worden met de afstandsbediening, in 4 vooringestelde standaardstanden of elke gewenste tussenstand, waardoor het zonlicht en de luchtstroming geregeld worden.

Door de mogelijkheid van het openen en het sluiten van de lamellen, biedt een lamellendak tal van voordelen.

  • Zonlichtregeling: Gedeeltelijke of volledige modulering van hetzonlicht en bescherming tegen UV-straling;

  • Luchtrecirculatie: Afstelling van de luchtstroom om de gewenste ventilatie te verkrijgen.

  • Regenbescherming: Automatische volledige sluiting met de Rain Off sensor of de afstandsbediening.

  • Waterafvoer: Afvoer van het water binnen de palen.

Verlichting

Het Opera en Vision lamellendak kunnen verkregen worden met volledig geïntegreerde verlichting, aan te sturen via de bijgeleverde afstandsbediening.

FB_1912_3

Ledstrips

De led strips worden elegant in de gootprofielen weggewerkt. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan zowel de kleur van de verlichting alsook de intensiteit ervan worden aangepast.

Rolluiken_inbouw

Led spots

Met de ledspots die geïntegreerd worden in de lamellen, heb je de ideale verlichting boven je terras. Naar keuze kunnen de spots gepositioneerd worden op die plaats waar u de verlichting wenst. Centraal boven de tafel, aan de zijkant boven de BBQ of in de hoek boven de jacuzzi. Het kan allemaal. Net zoals bij de led strips zijn ook de spots dimbaar.

Kleuren

Het Nomo pergolasysteem wordt aangeboden in 4 standaardkleuren. RAL 9010 wit, RAL 9006 aluminiumgrijs, ijzergrijs (geen RAL kleur) en corten (geen RAL kleur). Mits meerprijs is het ook mogelijke om het systeem in eender welke RAL kleur te verkrijgen, zowel in glanzende, matte of structuurlakken.