Nomo & Rialto

The open air culture

De NOMO  (met ingebouwde screen) en RIALTO (zonder ingebouwde screen) pergolasystemen zijn de laatste toevoegingen aan het uitgebreide gamma PATIO systemen. De constructie van dit systeem kan zonder helling gemonteerd worden. Dankzij de licht gebogen doekprofielen en de afwatering langs weerskanten, blijft je terras perfect droog. Het water komt terecht in geïntegreerde kantelgoten.Het water komt vervolgens in de voetpalen terecht waarlangs het wordt afgevoerd.

Bij dit gepatenteerde systeem worden kwaliteit en vormgeving ook niet uit het oog verloren. Dankzij de geïntegreerde verlichting, ingebouwde screens en de onzichtbare bevestigingen en de geruisloze motor vormt de NOMO een afgewerkt en strak geheel, aanpasbaar aan de wensen van de klant.

Voordelen

Energiebesparing

Omdat ze het energieverbruik voor ventilatie, verwarming, airconditioning en verlichting verlagen met inachtneming van het milieu en beperking van de vervuiling.

Comfort in huis

Omdat ze ook binnen voor een natuurlijk comfort zorgen.

Ecologisch

Omdat de materialen gebruikt voor de bioklimatische Harol lamellendaken 99% recycleerbaar zijn.

Het hele jaar ‘OPEN AIR’

Omdat ze de ruimtes vergroten en openluchtomgevingen het gehele jaar leefbaar maken.

Natuurlijke energie

Omdat zij dankzij de natuurlijke energie van onder andere zon en wind een aangename en leefbare omgeving creëren door het zonlicht en de luchtstroming te regelen.

Bioklimatische architectuur

Omdat ze beantwoorden aan de parameters van de moderne bioklimatische architectuur die respect voor het milieu, een reductie van de vervuilende bronnen en onderhouds-werkzaamheden en het scheppen van omgevingen met een goed thermisch comfort vereist.

Omgeving met microklimaat

Omdat de temperatuur wordt geregeld met een eenvoudig en natuurlijk beschaduwings- en beschermingssysteem, geboden door Opera, Vision en de geïntegreerde RASO screens.

Aanpasbaarheid

Omdat zij dankzij de natuurlijke energie van onder andere zon en wind een aangename en leefbare omgeving creëren door het zonlicht en de luchtstroming te regelen.

Onze realisaties

Kleuren

Het Nomo pergolasysteem wordt aangeboden in 4 standaardkleuren. RAL 9010 wit, RAL 9006 aluminiumgrijs, ijzergrijs (geen RAL kleur) en corten (geen RAL kleur). Mits meerprijs is het ook mogelijke om het systeem in eender welke RAL kleur te verkrijgen, zowel in glanzende, matte of structuurlakken.

Doeksysteem

Een kwaliteitsvol vouwdak bestaande uit geleiderprofielen met loopwagentjes. Uitgevoerd in aluminium extrusieprofielen volgen UNI 6060, Hardheid Brinell 70hb. Standaard behandeling van de profielen: fosforgechromateerd, voor een optimale hechting van de poederlak. De montagebeugels, voetplaten en bevestigingsartikelen zijn in inox.

Het doek is in PVC, UV-bestendig, waterdicht en behandeld tegen micro-organismen om zo een goede kleurkwaliteit en langere levensduur te garanderen. Deze doeken worden ultrasoon gelast. Er zijn twee versies: PVC précontraint 602 lichtdicht en PVC précontraint 302 lichtdoorlatend. Beide zijn zelf-dovend en brandklasse 2.

Verlichting

Het Opera en Vision lamellendak kunnen verkregen worden met volledig geïntegreerde verlichting, aan te sturen via de bijgeleverde afstandsbediening.

FB_1912_3

Ledstrips

De led strips worden elegant in de gootprofielen weggewerkt. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan zowel de kleur van de verlichting alsook de intensiteit ervan worden aangepast.

Rolluiken_inbouw

Led line

De led strips kunnen ook verkregen worden in de doekprofielen van het systeem.